Palvelun käyttöohje

Sisällys

MyyJaOsta.com

MyyJaOsta.com-verkkopalvelu on yksityisille kuluttajille ja yrityksille suunnattu palvelu, jonka avulla on mahdollista ostaa, myydä, antaa ja huutokaupata tuotteita. Palvelun avulla voi myös tarjota vuokralle tai etsiä vuokrattavia kohteita. Ilmoitusten selailu sekä ilmoitusten jättäminen ovat ilmaista sekä yksityiselle kuluttajalle, että yrityksille. Ilmoitusten jättämistä varten ja huutokauppaan osallistuakseen käyttäjän on rekisteröidyttävä palveluun.

MyyJaOsta.com tarjoaa myös lisäpalveluita. MyyJaOsta.comin kautta voi halutessaan jättää ilmoituksen myös lukuisiin kumppanisanomalehtiin (Mm. Aamulehti, Ilkka, Itä-Savo, Kainuun Sanomat, Karjalainen, Keskipohjamaa, Keskisuomalainen, Lapin Kansa, Länsi-Savo, Pohjalainen, Pohjolan Sanomat, Satakunnan Kansa, Savon Sanomat). Lisäksi verkkoilmoituksia on mahdollista tehostaa maksullisella lisänäkyvyydellä. Maksulliset toiminnot ovat mahdollisia Osuuspankin, Nordean, Sammon, Aktian, Tapiolan, Handelsbankenin, Ålandsbankenin ja S-Pankin asiakkaille.

Saat ohjeita palvelun käytöstä suoraan sivuilla olevista ohjeteksteistä tai avaamalla pikaohjeen viemällä hiiren osoittimen vihreän kysymysmerkin päälle. Palvelu toimii parhaiten Google Chrome, Internet Explorer 7.0 ja Mozilla Firefox 3.0 selaimilla tai niiden uudemmilla versioilla. Tarkista myös, että selaimessasi on evästeet sekä JavaScript-tuki käytössä.

Ostajana MyyJaOsta.comissa
 • Selaile ja tutustu haluamiisi ilmoituksiin MyyJaOsta.comissa
 • Löydettyäsi kiinnostavan ilmoituksen, lue tarkkaan ilmoituksen tiedot, sijainti ja hinta. Huomioi mahdolliset toimituksesta aiheutuvat lisäkustannukset.
 • Voit ottaa yhteyttä myyjään ilmoitussivun alalaidassa olevan kentän Yhteydenotto ilmoittajaan avulla.
Myyjänä MyyJaOsta.comissa
 • Rekisteröidy ja kirjaudu palveluun.
 • Siirry välilehdelle Jätä ilmoitus
 • Paina Jätä ilmoitus -painiketta.
 • Valitse ilmoituksen tyypiksi Myydään (jos olet myymässä) ja valitse tuotteellesi sopiva pääosasto ja alaosasto(t).
 • Kirjoita tuotteelle mahdollisimman tarkka ja totuudenmukainen kuvaus.
 • Anna tuotteelle hinta. Valitse toimitustapa, voit valita useita vaihtoehtoja.
 • Määritä milloin ja mihin asti tuote on esillä MyyJaOsta.comissa. Jos teet kaupat ennen määräajan umpeutumista, voit poistaa ilmoituksen OmaSivulla. Huom. huutokauppailmoitusten poistossa on vuorokauden viive, ellei Osta heti -hintaa ole tarjottu.
 • Lisää kuva / kuvia
 • Voit jättää ilmoituksesi samalla myös lehteen.
 • Voit myös ostaa ilmoituksellesi lisänäkyvyyden verkkoon
 • Saat kiinnostuneiden kauppakumppaneiden viestit OmaSivulle sekä sähköpostiisi.
Ohjeiden alkuun

Huutokauppa

Huutokauppa lyhyesti

Rekisteröityneet käyttäjät voivat huutokaupata tuotteitaan muille rekisteröityneille käyttäjille. Perusilmoittaminen ja huutojen tekeminen on ilmaista. Maksullisia lisäpalveluita ovat mm. ilmoituksen lisänäkyvyys verkossa sekä lehti-ilmoitukset. MyyJaOsta.com ei ole osallisena itse kaupankäynnissä, vaan tarjoaa kohtaamispaikan kahden osapuolen, myyjän ja ostajan välille. Kaupankäynnin olennaisena osana on käyttäjien toisilleen antama palaute. Muista aina antaa kauppakumppanillesi palautetta kaupanteon jälkeen.

Ostajana huutokaupassa

 • Selaile ja tutustu haluamiisi huutokauppailmoituksiin
 • Löydettyäsi kiinnostavan ilmoituksen, lue ilmoituksesta tarkkaan ainakin tuotteen kuvaus, lähtöhinta ja hinta nyt, minimikorotus, mahdollinen hintavaraus, myyjän tiedot ja huutokaupan sulkemisaika..
 • Tarjouksen tekemiseksi rekisteröidy ja kirjaudu palveluun.
 • Tee tarjous käyttämällä joko minimikorotusta, mahdollisesti suurempaa kertakorotusta tai korotusautomaattia. Jos tarjoat myyjän vaatiman Osta heti -hinnan, kauppa sulkeutuu välittömästi. Tekemäsi tarjous on aina sitova!
 • Saat sähköpostiisi tiedon, jos joku ylittää tekemäsi tarjouksen tai jos tekemäsi tarjous on huutokaupan päättyessä korkein. Mikäli tekemäsi tarjous ei ylitä hintavarausta, voit neuvotella kaupanteosta suoraan myyjän kanssa. Saat tiedon myös mikäli myyjä päättää sulkea huutokaupan ennen määräajan umpeutumista.

Myyjänä huutokaupassa

 • Rekisteröidy ja kirjaudu palveluun.
 • Siirry välilehdelle Jätä ilmoitus
 • Paina Jätä ilmainen verkkoilmoitus -painiketta
 • Valitse ilmoituksen tyypiksi huutokaupataan ja valitse tuotteellesi sopiva pääosasto ja alaosasto(t).
 • Kirjoita tuotteelle mahdollisimman tarkka ja totuudenmukainen kuvaus.
 • Anna tuotteelle lähtöhinta, minimikorotus, Osta heti -hinta (ostajan tarjotessa tämän summan kauppa sulkeutuu välittömästi) ja hintavaraus (minimihinta, jolla suostut myymään tuotteen).
 • Määritä milloin huutokauppa sulkeutuu. Jos päätät sulkea huutokaupan aiemmin, tuotettasi huutaneille lähetetään tieto, ja sulkeutumisessa on vuorokauden viive.
 • Voit halutessasi valita ilmoitukselle automaattisen uudelleen julkaisun, jolloin ilmoitus julkaistaan uudelleen aina viikoksi kerrallaan puolen vuoden ajan jos ilmoitukseen ei ole tullut yhtään huutoa huutoajan sisällä.
 • Voit liittää ilmoitukseesi 1-30 kpl kuvia.
 • Määrittele tarvittaessa tuotteen toimitustapa.
 • Huutokaupan sulkeuduttua saat sähköpostiisi ostajan tiedot, mikäli tuotetta on huudettu. Jos ilmoituksessa ei ole huutoja etkä ole valinnut ilmoitukselle uudelleen julkaisua, voit julkaista ilmoituksen uudelleen OmaSivulla.
 • Huom! Muista, että et voi samaan aikaan kaupata tuotettasi muualla. Olet velvollinen myymään tuotteen korkeimman huudon tehneelle käyttäjälle huutokaupan sulkeuduttua, mikäli tuotteella ei ole hintavarausta tai hintavaraus on ylitetty.
Ohjeiden alkuun

Etusivu

MyyJaOsta.comin etusivulle on koottu usein käytettyjä toimintoja, joiden avulla voit hakea ilmoituksia hakusanalla tai ilmoitusnumerolla, kirjautua palveluun, rekisteröityä käyttäjäksi, tarkastella omia tietoja OmaSivu-välilehdellä, antaa palautetta tai lukea ohjeita. Palaute-linkin kautta voit jättää asiakaspalveluumme myös kehitysehdotuksia tai raportoida mahdollisista virheistä ja ongelmista MyyJaOsta.comissa. Osa toiminnoista löytyy sivun ylälaidasta ja osa sivun alaosasta, sinisestä palkista.

Ohjeiden alkuun

Haku

Etu- ja listasivulla on mahdollista hakea ilmoituksia joko tuoteryhmien kautta, hakusanoilla tai tarkemmilla hakuehdoilla linkin "Lisää hakuehtoja" avulla. Haku toimii automaattisesti ilman erillistä Hae-painikkeen klikkaamista. Jokainen lisäämäsi hakuehto päivittää hakutuloslistaa automaattisesti.

Sanahaku tehdään kirjoittamalla hakukenttään joko hakusana(t) tai ilmoitusnumero ja sen jälkeen painamalla Hae-painiketta tai näppäimistön Enter-painiketta. Kaikki lisäämäsi hakuehdot näet kohdassa Valitut hakuehdot. Voit lisätä rajattomasti hakuehtoja ja myös poistaa niitä yksitellen tai kaikki kerralla. Pääset tarkentamaan ja lisäämään hakuehtoja linkin Lisää hakuehtoja kautta.

Kohdassa Ilmoitustyyppi voit valita yhden tai useampia ilmoitustyyppejä rajaamaan hakua, kuten Myydään, Ostetaan tai Huutokaupataan. Kohdassa Alue voit rajata hakua joko maakunnan tai paikkakunnan perusteella. Kun alat kirjoittamaan paikkakunnan tai maakunnan nimeä kenttään, ehdottaa se sinulle eri vaihtoehtoja. Voit valita haluamasi alueen klikkaamalla alueen nimeä tai painamalla näppäimistösi Enter-nappulaa. Voit lisäksi rajata hakuun vain tunnistautuneet käyttäjät tai esimerkiksi vain yksityiset ilmoittajat. Vain kuvalliset-valinta tuo näkyviin ainoastaan ne ilmoitukset joihin käyttäjä on lisännyt kuvan. Lisäksi voit vielä rajata hakua hinnan perusteella. Voit antaa vain alimman tai ylimmän hyväksytyn hinnan tai molemmat yhtä aikaa, jolloin haku etsii vain haarukkaan sopivat ilmoitukset. Näet kaikki lisäämäsi hakuehdot kohdassa Valitut hakuehdot. Voit poistaa hakuehtoja yksitellen klikkaamalla sinistä X-ikonia kunkin hakuehdon kohdalla. Voit myös poistaa kaikki hakuehdot keralla klikkaamalla linkkiä Poista kaikki.

Tuoteryhmärajaus löytyy sivun vasemmalta puolelta. Kun tulet palvelun etusivulle, näet vasemmalla kaikki päätuoteryhmät. Klikkaamalla päätuoteryhmää, näet kaikki tämän päätuoteryhmän alla olevat alatuoteryhmät. Joillakin alatuoteryhmillä on vielä omiakin alatuoteryhmiä. Tällaiset tuoteryhmät tunnistat sinisestä väristä ja voit klikata myös ne auki jolloin näet kaikki mahdolliset tuoteryhmät.

Mikäli haluat hakea ilmoituksia tietystä pääryhmästä ja sen kaikista alaosastoista, valitse päätuoteryhmän alla oleva kohta Kaikki. Tällöin kaikki päätuoteryhmän ilmoitukset otetaan mukaan hakuun. Voit myös valita vain joitain alatuoteryhmiä, myös useammista päätuoteryhmistä. Pääset poistamaan kaikki tuoteryhmiin perustuvat valintasi tuoteryhmälistauksen alla olevasta linkistä Poista tuoteryhmävalinnat.


Hakuehdot on mahdollista tallentaa käyttäjän tietoihin OmaSivulle klikkaamalla listasivulla Tallenna haku/ vahti -linkkiä. Hakujen tallentamista varten käyttäjän on oltava rekisteröitynyt ja kirjautunut sisään palveluun.

Ohjeiden alkuun

Haun tallennus

Mikäli olet rekisteröitynyt palveluun ja kirjautunut sisään omilla tunnuksillasi, voit halutessasi tallentaa tekemiäsi hakuja myöhempää käyttöä varten. Kirjoita Haun nimi -kenttään haluamasi nimi kyseiselle haulle.

Tallennetut haut näkyvät OmaSivullasi, jossa voit halutessasi muokata tallentamiasi hakuja. Tallennettujen hakujen käyttäminen säästää aikaa - käyttäjän ei tarvitse joka kerta syöttää samoja hakuehtoja uudestaan.

Ohjeiden alkuun

Hakuvahti

Haun tallentamisen yhteydessä on mahdollista laittaa myös hakuvahti päälle. Jos laitat ruksin kohtaan Vahti käytössä, saat sähköpostiisi aina viestin kun uusi, hakuun sopiva ilmoitus tulee MyyJaOsta.comiin. Voimassaoloaika -kenttään syötetään päivämäärä johon asti haluat vastaanottaa viestejä uusista ilmoituksista. Voit myös poistaa tallennetun haun aikaisemmin tai muokata sitä OmaSivulla.

Ohjeiden alkuun

Hakutulokset

Hakutulokset-sivulla näkyy lista hakuehdoillasi löytyneistä ilmoituksista. Ilmoituksista näkyy kuva ja perustiedot, kuten hinta ja paikkakunta. Mikäli ilmoittaja ei itse ole lisännyt kuvaa ilmoitukseensa, näytetään listalla tuoteryhmän oletuskuva. Pääset tarkastelemaan ilmoituksen tietoja napsauttamalla joko listassa olevaa kuvaa tai tekstissä olevaa linkkiä. Mikäli olet rekisteröitynyt käyttäjä ja kirjautuneena palveluun, voit lisätä ilmoituksia . Kaikki lisäämäsi suosikit löydät OmaSivultasi ja voit siellä myös poistaa suosikkeja listalta. Suosikkilistauksen avulla löydät myöhemmin nopeasti kaikki kiinnostavimmat ilmoitukset.

Hakutulosten listassa näkyy oletuksena 60 ilmoitusta sivulla. Määrää voi muuttaa listan yläpuolella olevasta alasvetovalikosta Ilmoituksia sivulla. Voit siirtyä Hakutuloksissa sivulta toiselle napsauttamalla joko sivun numeroa listan ylä- tai alapuolella tai käyttämällä Edelliset ja Seuraavat -linkkejä.

Hakutuloksissa ensimmäisenä ovat ilmoitukset joilla on ostettu lisänäkyvyys. Tästä eteenpäin oletuksena ilmoitukset järjestetään julkaisuajankohdan mukaan, uusin ensin. Listan järjestystä voi muokata hakutulosten yläpuolella olevan Järjestys-alasvetovalikon avulla.

Ohjeiden alkuun

Ilmoitus

Ilmoitussivulla näkyvät ilmoituksen tarkat tiedot, hinta, toimitustavat ja mahdolliset kuvat. Ilmoituksia selaillessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, onko ilmoittaja tunnistautunut palveluun vai ei. Tunnistautuneen ilmoittajan erottaa vihreästä palkista jossa lukee Tunnistautunut käyttäjä. Tunnistautumattomalla käyttäjällä tämä palkki on punainen ja siinä on teksti Ilmoittaja ei ole tunnistautunut.

Ilmoitusnumero yksilöi ilmoituksen. Jos ilmoitusnumero on tiedossa, sen avulla voi hakea heti haluamansa ilmoituksen tiedot esiin kirjoittamalla etusivun hakukenttään ilmoitusnumeron.

Edellinen ja Seuraava -linkeistä voi siirtyä edelliseen ja seuraavaan ilmoitukseen.

Ohjeiden alkuun

Tiedot

Ilmoituksen tiedot näkyvät sivun vasemmalla puolella, mahdollisten kuvien alla. Nämä ovat käyttäjän antamia tietoja. Kohdesivun osoite on ilmoitussivun osoite MyyJaOsta.com-palvelussa. Osoitetta käyttämällä pääsee suoraan kohdesivulle. Linkit ovat ilmoittajan antamia linkkejä, jotka hänen mielestään kertovat lisää ilmoituksen kohteesta.

Ilmoitussivulla, vasemmalla puolella, on lista muista vastaavista ilmoituksista MyyJaOsta.comissa. Musta otsikkoteksti listalla olevan kohteessa kertoo mitä ilmoitusta juuri nyt katselet.

Ohjeiden alkuun

Kuvat

Ilmoituksen kuvista isompana näkyy ilmoittajan määrittelemä pääkuva, joka on näkyvillä myös listaosiossa. Voit vaihtaa isompana näkyvän kuvan napsauttamalla oikealla puolella olevaa pikkukuvaa tai voit selata niitä järjestyksessä käyttämällä isomman kuvan päällä olevia nuolinappuloita.

Ohjeiden alkuun

Kartta

Voit tarkastella kohteen sijaintia kartalla ilmoituksista, mikäli ilmoittaja on määritellyt sijainnin. Paina kohteen yhteydessä olevaa Avaa kartta suurempana -linkkiä ja näet kohteen sijainnin kartalla suuremmassa ikkunassa. Voit suurentaa tai pienentää karttaa napsauttamalla Plus- ja Miinus-painikkeita. Voit myös liikkua kartalla käyttämällä vasemmalla puolella olevia nuolipainikkeita.

Ohjeiden alkuun

Kerro kaverille

Voit lähettää kaverillesi viestin mielenkiintoisesta ilmoituksesta napsauttamalla ilmoitussivulla olevaa kirjekuori-ikonia. Ikonin löydät sivun yläosasta oikealta puolen. Kohteen tiedoissa on jo esitäytettynä ilmoituksen ilmoitusnumero, perustiedot ja ilmoituksen osoite. Lisää välitystietoihin kaverisi sähköpostiosoite, oma nimesi kohtaan Lähettäjän nimi, Viesti-kenttään haluamasi viesti kaverillesi ja lisäksi oma sähköpostiosoitteesi. Välitystiedoissa kaikki kentät ovat pakollisia. Lähetä viesti napsauttamalla alla olevaa Lähetä-painiketta tai peruuta lähetys napsauttamalla Peruuta-painiketta.

Ohjeiden alkuun

Lisää suosikkeihin

Voit lisätä ilmoitussivulta ilmoituksia omiin suosikkeihisi painamalla tähti-ikonia. Ikonin löydät sivun yläosasta oikealta puolen. Pääset muokkaamaan suosikkilistojasi OmaSivulla.

Ohjeiden alkuun

Yhteydenotto ilmoittajaan

Ilmoitussivun oikealla puolen, mahdollisen kuvan alla näet ilmoittajan tiedot. Voit ottaa yhteyttä ilmoituksen jättäjään sähköpostitse tämän kentän avulla. Oma sähköpostiosoitteesi on pakollinen tieto. Kirjoita viesti ja klikkaa Lähetä -painiketta. Viesti lähetetään vastaanottajan OmaSivulle ja sähköpostiin. Viestisi voi koskea mitä tahansa kyseisen tuotteen kaupankäyntiin liittyvää. Voit ilmoittaa kiinnostuksesi tuotteen ostoa tai myymistä kohtaan tai voit vaikka kysyä lisätietoja tuotteesta. Laittamalla ruksin kohtaan Lähetä minulle kopio viestistä saat omaan sähköpostiisi täsmälleen saman viestin kuin ilmoittaja.

Jotkin ilmoittajat vastaanottavat kysymyksiä vain rekisteröityneiltä käyttäjiltä. Jotta voit lähettää viestin käyttäjälle, on sinun tässä tapauksessa ensin rekisteröidyttävä ja kirjauduttava palveluun.

Ohjeiden alkuun

Kommentoi ilmoitusta tai kysy ilmoittajalta

Ilmoitusten kommentointi onnistuu vain jos olet rekisteröitynyt ja kirjautuneena MyyJaOsta.com -palveluun. Jos haluat kommentoida ilmoitusta kirjoita tyhjään kenttään kommenttisi ja klikkaa Lähetä kommentti -painiketta. Kommentoijan nimimerkki tulee ainoastaan MyyJaOsta.comin asiakaspalvelun tietoon. Ilmoittajalla on mahdollisuus vastata kommentteihin.

Asiattomasta kohteesta voi ilmoittaa ylläpidolle linkin Ilmianna asiaton ilmoitus kautta tai suoraan sähköpostilla asiakaspalveluatmyyjaosta.com. Jos käytät jälkimmäistä tapaa, muista yksilöidä kohde tarpeeksi selvästi, että tiedämme mistä ilmoituksesta on kysymys. Paras tapa on liittää mukaan ilmoituksen numero.

Ohjeiden alkuun

Myynnissä olevien tuotteiden ostaminen

Löydettyäsi mielenkiintoisen ilmoituksen, voit lähettää myyjälle viestiä ilmoitussivulta, kohdassa Yhteydenotto ilmoittajaan. Lähettämäsi viesti menee myyjän OmaSivulle ja sähköpostiin. Jotkin ilmoittajat vastaanottavat kysymyksiä vain rekisteröityneiltä käyttäjiltä. Jotta voit lähettää viestin käyttäjälle, on sinun tässä tapauksessa ensin rekisteröidyttävä ja kirjauduttava palveluun. Mikäli ostaja ja myyjä pääsevät yhteisymmärrykseen tuotteen kaupasta, myyjä käy poistamassa ilmoituksen MyyJaOsta.comista OmaSivun kautta.

Ohjeiden alkuun

Huutokaupassa olevien tuotteiden ostaminen

Löydettyäsi kiinnostavan huutokauppailmoituksen tarkista ilmoituksen tiedoista Hinta nyt, Osta heti -hinta, Minimikorotus ja päivämäärä milloin huutokauppa sulkeutuu.

Myyjä on määritellyt tuotteelleen tietyn lähtöhinnan ja Hinta nyt kertoo, mikä hinta on sillä hetkellä. Osta heti -hinta on hinta, jolla myyjä sitoutuu myymään tuotteensa välittömästi eli jos ostaja suostuu maksamaan tuotteesta Osta heti -hinnan, huutokauppa sulkeutuu välittömästi, vaikka myyjä olisi määritellyt huutokaupan jatkuvan pidempään. Minimikorotus on pienin summa, jolla hintaa voi korottaa.

Huutaaksesi tuotetta, sinun täytyy olla rekisteröitynyt ja kirjautunut palveluun sisään. Tee tarjous -kohdassa on automaattisesti täytettynä Tarjous-kenttään seuraava pienin mahdollinen tarjous. Jos haluat korottaa tarjousta pienimmällä mahdollisella summalla, paina Tee tarjous -painiketta. Vaihtoehtoisesti voit käyttää korotusautomaattia. Korotusautomaatin avulla voit määritellä, minkä hinnan olet itse valmis maksamaan tuotteesta. Laita rasti Korotusautomaatti-ruutuun, syötä Tarjous-kenttään maksimihinta, jonka olet valmis tuotteesta maksamaan ja paina Tee tarjous. Korotusautomaatti korottaa jokaisen tehdyn huudon jälkeen omaa tarjoustasi minimikorotuksella niin kauan, kunnes jonkun toisen tarjous ylittää automaatille antamasi maksimihinnan. Saat aina tiedon sähköpostiisi, kun tekemäsi tarjous on ylitetty. Saat korotusautomaatin pois päältä klikkaamalla kohdesivulla painiketta Sulje korotusautomaatti. Voit sulkea korotusautomaatin vain kun olet kirjautuneena palveluun. Myyjällä on aina mahdollisuus määritellä tuotteelleen Hintavaraus. Hintavaraus on pienin mahdollinen hinta, jolla myyjä sitoutuu myymään tuotteensa. Ellei korkein tehty tarjous yllä hintavaraukseen, myyjä ei ole velvollinen myymään tuotetta. Huutokaupan sulkeuduttua korkeimman tarjouksen tehnyt ostaja ja myyjä saavat toistensa tiedot, jolloin he voivat neuvotella tuotteen kaupasta yksityisesti.

Muista aina antaa huutokauppakumppanillesi palautetta!

Ohjeiden alkuun

Ilmoituksen jättäminen

Rekisteröityminen ja kirjautuminen

Jättääksesi ilmoituksen MyyJaOsta.comiin sinun tulee rekisteröityä palveluun ja kirjautua palveluun sisään tunnuksillasi. Voit rekisteröityä suoraan etusivulta Rekisteröidy-linkin kautta, joka löytyy oikeasta yläkulmasta. Jos sinulla on jo tunnukset, kirjoita ne kenttiin sivun oikeassa ylälaidassa ja paina vieressä olevaa nuolta.

Rekisteröityessä valitse ensin haluatko rekisteröityä yksityishenkilönä vai yrityksenä. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia. Nimimerkki on ainoa pakollinen julkinen tieto MyyJaOsta.comissa.

Huomaa, että valitsemaasi nimimerkkiä ei pysty myöhemmin vaihtamaan.

Käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoitteesi. Kun olet täyttänyt kaikki pakolliset kentät ja lukenut käyttöehdot, klikkaa painiketta "Rekisteröidy". Tämän jälkeen sinulle lähetetään sähköpostitse aktivointilinkki, jolla pääset kirjautumaan palveluun. Rekisteröityminen tulee aktivoida sähköpostiin tulleen linkin kautta viikon kuluessa. Tämän jälkeen linkki ei enää toimi.Kun aktivointi on suoritettu, on rekisteröityminen valmis. Voit nyt siirtyä suoraan haluamaasi palvelun osioon. Voit myös antaa lisätietoja itsestäsi ja tunnistautua OmaSivulla. Lisätietoja tunnistautumisesta löydät täältä.

Ellet ole kirjautunut sisään ja painat Jätä ilmoitus -linkkiä, palvelu pyytää sinua kirjautumaan sisään. Jos olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, valitse Unohtuiko salasana? -linkki kirjautumissivun alalaidasta ja kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun paikkaan ja paina Lähetä. Sähköpostiosoitteen tulee olla sama osoite, jonka annoit rekisteröitymisen yhteydessä. 1.7.2010 jälkeen rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite.

os olet unohtanut salasanasi, kirjoita sekä käyttäjätunnuksesi, että sähköpostiosoitteesi niille varattuihin kenttiin ja paina Lähetä. Saat hetken kuluttua linkin sähköpostiisi jonka avulla pääset muuttamaan salasanasi. Pääset muuttamaan salasanan ja muokkaamaan omia tietojasi myös myöhemmin OmaSivun kautta.

Ohjeiden alkuun

Verkkoilmoituksen jättäminen

Kun haluat jättää verkkoilmoituksen, siirry aluksi välilehdelle Jätä ilmoitus. Sivu on hieman erilainen käyttäjille jotka eivät ole kirjautuneena palveluun ja niille jotka ovat kirjautuneena palveluun. Verkkoilmoituksia voi jättää ainoastaan kirjautuneena.

Klikkaa painiketta Jätä ilmainen verkkoilmoitus, jotta pääset verkkoilmoituksenjättölomakkeelle.

Ohjeiden alkuun

Valitse ilmoitustyyppi ja tuoteryhmä

Valitse ilmoituksen tyyppi alasvetovalikosta. Vaihtoehtoina ovat Huutokaupataan, Myydään, Ostetaan, Annetaan vuokralle, Halutaan vuokrata, ja Annetaan.

Valitse ilmoituksen pääosasto alasvetovalikosta. Riippuen siitä, minkä pääosaston valitset, joudut valitsemaan vielä yhden tai useamman alaosaston.

Jos joudut keskeyttämään ilmoituksenjätön, paina tallenna ilmoitus keskeneräisenä, jolloin keskeneräinen ilmoitus tallentuu OmaSivulle ja voit käydä muokkaamassa sitä myöhemmin. Voit myös poistua tallentamatta ilmoitusta painamalla milloin tahansa Peruuta-painiketta.

Ohjeiden alkuun

Liitä kuvia

Tässä kohdassa voit liittää ilmoitukseesi kuvia. Kuvien liittäminen (1-30 kpl) on ilmainen toiminto.

Kuvaa liittäessäsi paina Selaa-painiketta ja valitse koneeltasi haluamasi kuva. Uudemmilla selaimilla voit myös ladata useamman kuvan kerralla. Kuva ilmestyy alapuolelle ja sen vieressä on tyhjä kenttä kuvatekstille. Kuvatekstin voi myös jättää pois niin halutessasi. Mikäli lataat useampia kuin yhden kuvan, pääkuvana käytetään sitä kuvaa joka on tällä listalla ylimpänä.. Pääkuva on kuva, joka ilmoituksessasi näkyy ensimmäisenä. Kuvia voit poistaa laittamalla rastin kuvan vasemmalla puolella olevaan ruutuun ja klikkaamalla painiketta Poista valitut.

 • Kuvia voi liittää enintään 30
 • Kuvatiedoston koko saa olla enintään 5 megatavua
 • Kuvien värimallin tulee olla RGB, CMYK kuvia ei voi ladata ilmoitukseen
 • Pääkuva näkyy kohdesivulla suurena, kun sivulle tullaan
 • Pienennä kuva tarvittaessa sopivalla kuvankäsittelyohjelmalla
 • Sallittuja tiedostomuotoja ovat JPG, PNG ja GIF
 • Kuva muokataan palvelulle sopivaan leveyteen ja korkeuteen automaattisesti
 • Ilmoituksen haltijalla täytyy olla kaikki oikeudet jättämiinsä kuviin
 • Kuvaa kohde tarpeeksi läheltä
 • Kuvatessasi huolehdi riittävästä valaistuksesta, suosi luonnonvaloa
 • Valitse kohteelle rauhallinen tausta
 • Varmista tarkennus - tarkenna kohteeseen, älä taustaan

Ilmoituksen yhteydessä ei saa missään olosuhteissa julkaista sellaisia kuvia, joihin ilmoittajalla ei ole oikeuksia tai oikeudenhaltijan suostumusta

Ohjeiden alkuun

Anna perustiedot

Perustiedoissa voit kertoa haluamasi tiedot tuotteesta, jota ilmoitus koskee. Perustietolomakkeen ulkoasu ja kentät muuttuvat hieman ilmoituksen tyypin mukaan. Tähdellä (*) merkityt kentät ovat pakollisia

Klikkaamalla painiketta Anna karttasijainti voit määritellä tarkastikin, missä tuote sijaitsee. Syötä kenttään osoite sekä kunta tai postinumero esimerkiksi muodossa Hämeenkatu 1 Tampere tai Hämeenkatu 1 33100 ja paina Hae. Kartalla näkyvää kohteen osoittavaa pinniä voi myös siirtää hiirellä pitämällä hiiren vasen nappi pohjassa ja raahaamalla pinni oikeaan kohtaan kartalla. Kun olet löytänyt kohteesi kartalta, hyväksy tai poista sijainti painamalla Hyväksy sijainti-nappia tai Poista sijainti -nappia.

Valitse ilmoituksen voimassaoloaika kalenterista painamalla kalenterin kuvaa kentän oikealla puolella. Oletuksena ilmoitus on voimassa yhden kuukauden julkaisusta. Ilmoitus voi olla voimassa korkeintaan 6 kuukautta yhtäjaksoisesti.

Laittamalla ruksin Ilmoituksessa näytetään Osta tämä tuote -painike -kohtaan näkyy ostajille ilmoitussivulla Osta tämä tuote -painike, jota klikkaamalla ostaja voi välittää sinulle yhteystietonsa ja ilmoittaa ostavansa tuotteen. Tämä toiminto myös sulkee ilmoituksen automaattisesti, eikä sinun tarvitse käydä erikseen sulkemassa ilmoitusta

Laittamalla ruksin kohtaan Haluan vastaanottaa viestejä ainoastaan rekisteröityneiltä käyttäjiltä, estetään yhteydenotot kaikilta henkilöiltä jotka eivät ole kirjautuneena MyyJaOsta.comiin. Näin voit välttää turhat yhteydenotot ja vain henkilöt jotka ovat rekisteröityneitä käyttäjiä voivat lähettää sinulle viestejä.

Ohjeiden alkuun

Lisää linkkejä

Voit halutessasi lisätä tässä kohdassa ilmoitukseen www-osoitteen, josta saa lisätietoja tuotteesta. Kirjoita osoite sille varattuun kenttään kokonaisuudessaan, esim. http://www.myyjaosta.com. Anna linkillesi otsikko. Otsikko näkyy ilmoituksesi yhteydessä ja sitä painamalla käyttäjä siirtyy haluamallesi www-sivulle. Kun olet syöttänyt linkin osoitteen ja otsikon paina Tallenna. Jos painat Peruuta, pääset pois linkin lisäämisestä eikä ilmoitukseesi näin ollen tule linkkiä.

Ohjeiden alkuun

Valitse toimitustavat

Muissa kuin asuntoilmoituksissa voit valita tuotteen toimitustavan. Valittavina on Nouto ja Toimitus lähialueille.

Ohjeiden alkuun

Ilmoituksen julkaiseminen

Kun olet täyttänyt kaikki ilmoituksen jättämiseen vaaditut pakolliset kentät, voit klikata alimmaisena oikealla olevaa painiketta Julkaise, jolloin ilmoituksesi julkaistaan MyyJaOsta.comissa. Julkaise-painike aktivoituu vasta kun kaikki pakolliset kentät on täytetty. Ennen kuin julkaiset ilmoituksen, kannattaa vielä painaa Esikatsele, jolloin näet miltä ilmoituksesi tulee näyttämään. Poistu esikatselusta klikkaamalla oikealla ylhäällä olevaa painiketta Sulje esikatselu, jonka jälkeen voit vielä muokata ilmoitusta ennen julkaisua. Painamalla Peruuta, voit lopettaa ilmoituksen jättämisen tallentamatta sitä. Voit myös painaa Tallenna keskeneräisenä, jolloin ilmoituksesi tallentuu keskeneräisenä OmaSivullesi. OmaSivusi kautta voit käydä muokkaamassa ja julkaisemassa ilmoituksen myöhemmin.

Ohjeiden alkuun

Yhteenveto ilmoituksestasi

Ilmoituksen julkaisun jälkeen siirryt yhteenveto sivulle automaattisesti. Voit hallinnoida ilmoitustasi OmaSivulla kohdassa Hallinnoi ilmoituksiasi.

Yhteenvetosivulla on mahdollisuus ostaa lisänäkyvyys tai lehti-ilmoitus verkkoilmoitukselle.

Ohjeiden alkuun

Osta lisänäkyvyys

Tässä kohdassa voit ostaa ilmoituksellesi maksullisen korostuksen MyyJaOsta.comiin. Lisänäkyvyyden avulla varmistat, että ilmoituksesi erottuu muista. Lisänäkyvyys nostaa ilmoituksesi ensimmäisten hakutulosten joukkoon ja se erottuu listalta taustavärin ansiosta.

Klikkaamalla painiketta Osta lisänäkyvyys, siirry maksusivulle. Maksu tapahtuu verkkopankin kautta. Valitse ensin oma pankkisi ja napsauta sitten painiketta Jatka. Kirjaudu omaan verkkopankkiisi normaaliin tapaan, maksutapahtuman jälkeen sivut ohjautuvat automaattisesti takaisin MyyJaOsta.comiin.

Ohjeiden alkuun

Osta lehti-ilmoitus

MyyJaOsta.comin kautta voit jättää ilmoituksesi myös lukuisiin kumppanilehtiimme. Kaikkien sanomalehtien hinnat ja tarkemmat tiedot löydät täältä.

Klikkaa painiketta Osta lehti-ilmoitus Yhteenveto-sivulla. Siirryt sivulle jossa ilmoitus lehteen jätetään. Täytä pyydetyt kentät järjestyksessä.

Palvelu tarjoaa oletuksena paikkakuntaasi lähinnä ilmestyvää sanomalehteä, mutta voit jättää ilmoituksen halutessasi mihin tahansa listalla olevaan lehteen. Valitse lehti ja mihin lehden osastoon ilmoitus jätetään ja julkaisupäivä. Voit halutessasi valita myös useampia julkaisupäiviä, jolloin ilmoituksesi julkaistaan samanlaisena, jokaisena valitsemanasi julkaisupäivänä.

Kohdassa 3 voit hyödyntää mahdollisen kestotilaaja- tai kampanjaetusi jos olet valinnut vain yhden julkaisupäivän lehti-ilmoituksellesi. Valitse alasvetovalikosta edun tyyppi ja syötä pyydetyt tiedot ilmestyviin tyhjiin kenttiin.

Kohdassa 3 sinun tulee myös valita haluamasi ilmoitustyyppi. Kirjoita tämän jälkeen lehti-ilmoitusteksti kohdassa 4 ja liitä kuva kohdassa 5, mikäli kyse on kuvallisesta ilmoituksesta.

Paina Päivitä esikatselu ennen julkaisua, jotta näet millainen ilmoituksesta käytännössä tulee. Jos muutat tietoja tai tekstiä tämän jälkeen, muista päivittää esikatselu uudestaan. Sinun tulee vielä antaa yhteystietosi sanomalehden asiakaspalvelua varten, jotta voit jättää lehti-ilmoituksen. Mikäli olet tallentanut tietosi OmaSivulla, täytetään nämä kentät automaattisesti. Paina lopuksi sivun alareunassa olevaa Julkaise -painiketta, jonka jälkeen siirryt automaattisesti ilmoituksen maksamiseen. Julkaise-painike aktivoituu vasta kun kaikki pakolliset kentät on täytetty.

Ohjeiden alkuun

Usean lehti-ilmoituksen ostaminen kerralla

Lehti-ilmoituksen jättämisessä edetään samaan tapaan kuin aikaisemminkin. Kohdassa 1 voi kalenterista valita useampia julkaisupäiviä. Tällöin ilmoituksesi julkaistaan samanlaisena, jokaisena valitsemanasi julkaisupäivänä. Jos haluat jättää useampia lehti-ilmoituksia kerralla, joissa on eri sisältö, eri sanomalehti tai eri sanomalehden osasto, tulee sinun jättää nämä ilmoitukset yksi kerrallaan. Maksun voit suorittaa kuitenkin kaikista ilmoituksista yhdellä kertaa.

Lehti-ilmoituksen jättämisessä edetään samaan tapaan kuin aikaisemminkin ja sen jälkeen kun lehti-ilmoitus on syötetty ja klikataan painiketta Julkaise, siirtyy selain sivulle jonka avulla on mahdollista palata takaisin jättämään useampia ilmoituksia. Valitsemalla Tee uusi ilmoitus kopioimalla valittu, saa pohjaksi ilmoituksen jonka juuri äsken oli syöttänyt ja voi valita tälle uuden julkaisupäivän ja oikean lehden osaston. Samalla voi myös ostaa ilmoituksia useampaan kuin yhteen lehteen. Kun painaa taas Julkaise - painiketta, siirtyy selain uudestaan Valmiit lehti-ilmoitukset - sivulle.

Klikkaamalla Muokkaa valittua, pääsee muokkaamaan valitsemaasi jo valmista lehti-ilmoitusta. Valinnan voi vaihtaa klikkaamalla ympyrää ilmoituksen vasemmalla puolella. Valmiita ilmoituksia voi poistaa klikkaamalla Poista valittu-painiketta. Tee uusi ilmoitus - painikkeella pääsee tekemään täysin uuden ilmoituksen, eli tällöin ohjelma ei ota pohjaksi jo tehtyä ilmoitusta. Kun ilmoituksen jättämisen jälkeen klikkaa taas Julkaise-painiketta, siirtyy selain takaisin Valmiit lehti-ilmoitukset - sivulle. Kun olet syöttänyt haluamasi ilmoitukset, voit siirtyä maksuun klikkaamalla Jatka - painiketta. Selain siirtyy sivulle jossa voi valita maksutavan.

Ohjeiden alkuun

Pelkän lehti-ilmoituksen jättäminen

MyyJaOsta.comin välilehdellä Jätä ilmoitus, on painike Osta lehti-ilmoitus. Tätä klikkaamalla pääset jättämään pelkän lehti-ilmoituksen, verkkoilmoitusta ei siis tällöin ole pakko jättää. Mikäli et ole kirjautuneena palveluun tai et ole ilmoittanut kaikkia tarvittavia tietoja, Ei-autentikoidun ilmoituksen jätössä on aina kyse lehti-ilmoituksesta. Jos haluat ilmoituksen lehti-ilmoituksen lisäksi verkkoilmoituksen, tulee sinun rekisteröityä/kirjautua ensin palveluun.

Jos olet siirtynyt MyyJaOsta.comiin sanomalehden sivuilta, valitse haluatko ilmoituksen vain lehteen vai sekä lehteen että verkkopalveluun. Jos valitset lehteen ja verkkopalveluun, ohjautuu sivu automaattisesti www.myyjaosta.com-sivuille. Jos haluat jättää vain lehti-ilmoituksen, voit jatkaa valitsemalla aluksi oletko jättämässä ilmoitusta yksityishenkilönä vai yrityksenä. Tämän jälkeen voit aloittaa ilmoituksen jättämisen.

Valitse aluksi lehti ja mihin lehden osastoon ilmoitus jätetään. Alue-valikon avulla voit rajata lehtiä, mutta tämä ei ole pakollista. Sen jälkeen valitse julkaisupäivä. Voit halutessasi valita myös useampia julkaisupäiviä, jolloin ilmoituksesi julkaistaan samanlaisena, jokaisena valitsemanasi julkaisupäivänä.

Kohdassa 3 voit hyödyntää mahdollisen kestotilaajaetusi jos olet valinnut vain yhden julkaisupäivän lehti-ilmoituksellesi. Kestotilaajanedut ovat saatavilla vain muutamien sanomalehtien kestotilaajille. Valitse alasvetovalikosta edun tyyppi ja syötä pyydetyt tiedot ilmestyviin tyhjiin kenttiin.

Kohdassa 3 sinun tulee myös valita haluamasi ilmoitustyyppi. Kirjoita tämän jälkeen lehti-ilmoitusteksti kohdassa 4 ja liitä kuva kohdassa 5, mikäli kyse on kuvallisesta ilmoituksesta.

Paina Päivitä esikatselu ennen julkaisua, jotta näet millainen ilmoituksesta käytännössä tulee. Jos muutat tietoja tai tekstiä tämän jälkeen, muista päivittää esikatselu uudestaan. Sinun tulee vielä antaa yhteystietosi sanomalehden asiakaspalvelua varten, jotta voit jättää lehti-ilmoituksen. Yhteystietosi tulevat ainoastaan asiakaspalvelun tietoon. Paina lopuksi sivun alareunassa olevaa Julkaise -painiketta, jonka jälkeen siirryt automaattisesti ilmoituksen maksamiseen. Julkaise-painike aktivoituu vasta kun kaikki pakolliset kentät on täytetty.

Ohjeiden alkuun

OmaSivu

OmaSivulla voit muokata ja täydentää omiasi tai yrityksesi tietoja, vaihtaa salasanasi ja hallinnoida omia kohteitasi. Lisäksi voit muuttaa vakioviestiä, tunnistautua Tupas-tunnisteella, tarkastella suosikkejasi, lähettää ja vastaanottaa viestejä muilta palvelun käyttäjiltä ja tarkastella saamaasi ja lähettämiäsi huutokauppapalautteita. OmaSivulle pääseminen vaatii, että käyttäjä on rekisteröitynyt palveluun ja kirjautunut sisään.

Ohjeiden alkuun

Omat tiedot

Omat tiedot -sivulla voit täydentää ja muokata perustietojasi, jotka annoit rekisteröitymisen yhteydessä. Muista päivittää muuttuneet yhteystietosi aina myös MyyJaOsta.comiin. Tämä on ensiarvoisen tärkeää erityisesti postituspalvelun kannalta. Sähköpostiosoitteen muuttaminen onnistuu ainoastaan asiakaspalvelumme kautta. Omat tiedot -sivulla voit myös määritellä, mitä tietoja sinusta näytetään muille palvelun käyttäjille.

Mikäli olet sanomalehden kestotilaaja, voit ilmoittaa asiakasnumeron ja postinumeron, jotta pääset hyödyntämään kestotilaajaetuja lehti-ilmoitusta jättäessä. Tätä toimintoa voi käyttää ainoastaan Aamulehden, Kainuun Sanomien, Lapin Kansan, Pohjolan Sanomien tai Satakunnan Kansan kestotilaajat.

Ohjeiden alkuun

Salasanan vaihto

Voit vaihtaa salasanasi täällä. Salasanan pituus voi olla 6 - 32 merkkiä se voi sisältää isoja ja pieniä kirjaimia a - ö, numeroita sekä erikoismerkkejä. Mikäli olet unohtanut salasanasi, napsauta MyyJaOsta.comin yläosasta löytyvää Unohtuiko salasana? -linkkiä. Täytä lomakkeeseen sähköpostiosoitteesi ja käyttäjätunnuksesi, jolloin sinulle lähetetään uusi salasana sähköpostilla.

Ohjeiden alkuun

Vakioviesti

Täällä voit määritellä vakioviestin joka liitetään huutokohteesi voittaneelle tai myyntikohteesi ostajalle lähtevään sähköpostiviestiin. Viesti voi sisältää esimerkiksi tilinumerosi tai muita ohjeita, joita haluat myyjänä aina kertoa ostajalle.

Ohjeiden alkuun

Hallinnoi ilmoituksiasi

Hallinnoi ilmoituksiasi-osiossa voit tarkastella, muokata ja sulkea omia ilmoituksiasi.

Voit muokata parhaillaan palvelussa olevaa ilmoitusta napsauttamalla Muokkaa-painiketta. Ohjaudut ilmoituksenjättösivulle, jossa voit muokata ilmoitustasi. Jos haluat sulkea kohteen ennen määrittelemääsi loppupäivämäärää, napsauta Sulje-painiketta. Huom. Jos suljet huutokauppailmoituksen ennen sen päättymisaikaa, viive sulkeutumisessa on yksi vuorokausi, mikäli kohteessa on huuto/huutoja.

Jo sulkeutuneen kohteen voit julkaista uudelleen napsauttamalla Julkaise uudelleen-painiketta. Ohjaudut ilmoituksenjättösivulle, jossa on jo esitäytettynä ilmoituksesi tiedot. Voit halutessasi muokata niitä. Uudelleenjulkaistu ilmoitus on kopio alkuperäisestä, molemmat näkyvät Omat kohteet -listalla ja molemmilla on oma Ilmoitusnumero. Vaihtoehtoisesti voit piilottaa sulkeutuneen kohteen valitsemalla Piilota. Piilottaessa ilmoitus poistuu kokonaan OmaSivulta.

Keskeneräisiä ilmoituksia voit joko Muokata tai Poistaa.

Ohjeiden alkuun

Maksutapahtumat

MyyJaOsta.comissa maksaminen tapahtuu verkkopankin kautta. Maksutapahtumat listauksen kaikista maksutapahtumistasi. Ohjeiden alkuun

Tunnistautuminen

Tunnistautumisella tarkoitetaan henkilöllisyyden varmentamista. Käytössä oleva tunnistamispalvelu TUPAS on Suomen pankkien yhteinen tunnistautumispalvelu, jolla voidaan tunnistaa verkkopalvelun käyttäjiä käyttämällä pankkien verkkopalvelutunnuksia.

Verkkopankkitunnuksilla tunnistautumalla käyttäjä varmentaa muille käyttäjille, että hän ei esiinny palvelussa väärillä henkilötiedoilla. Tunnistautuminen lisää kaupankäynnin luotettavuutta. Tunnistautuminen on täysin maksutonta ja turvallista.

Tunnistautuminen on MyyJaOsta.com-palvelussa vapaaehtoista. Jotkin palvelun osiot kuitenkin vaativat tunnistautumista. Ainoastaan tuunnistautuneet käyttäjät voivat jättää ilmoituksia Eläimet ja Suomalainen käsityö -osastoille. Tunnistautumisessa MyyJaOsta.comin käyttäjän tiedot tarkistetaan verkkopankin avulla. Käyttäjistä tallennetaan pankin ilmoittama nimi ja salatussa muodossa oleva henkilötunnus. Henkilötunnus ei ole missään vaiheessa näkyvillä muille käyttäjille tai palvelun ylläpitäjille. Samaa henkilötunnusta ei voi käyttää tunnistautumiseen kuin kerran, eli samalla henkilötunnuksella ei voi varmentaa useampaa käyttäjätunnusta.

Tunnistautuminen on mahdollista seuraavien pankkien tunnuksilla: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Aktia, Tapiola, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki.

Ohjeiden alkuun

Tehdyt huudot, suosikit ja vahdit

Tehdyt huudot: Löydät kaikki tekemäsi huudot OmaSivulta kyseisen linkin takaa. Oikealla puolella näet myös onko tämän hetkinen huutosi voittava vai onko huutosi jo ylitetty. Kun huutokauppa on päättynyt, voit halutessasi poistaa tehtyjä huutoja tältä listalta.

Suosikit: Löydät omat suosikkisi OmaSivultasi, linkin Tehdyt huudot, suosikit ja vahdit takaa. Suosikkilistallesi voit koota omia henkilökohtaisia suosikki-ilmoituksiasi. Voit myös poistaa ilmoituksia suosikkilistaltasi.

Tallennetut haut ja ilmoitusvahdit: Täältä löydät kaikki tallennetut hakusi ja näet myös nopeasti onko sinulla tallennettuihin hakuihin liitettynä vahtipalvelu. Voit muokata tai poistaa hakujasi klikkaamalla oikeassa laidassa olevia painikkeita.

Ohjeiden alkuun

Yhteydenotot

OmaSivun kautta pääset lukemaan yhteydenottojasi. Nämä ovat viestejä, joita muut käyttäjät ovat lähettäneet sinulle palvelun kautta tai viestejä, joita olet lähettänyt muille käyttäjille.

Yhteydenottojen kautta voit vastata saamiisi viesteihin. HUOM! Jos vastaat yhteydenottoon sähköpostisi kautta, vastaus ei kirjaudu OmaSivulle.

Ohjeiden alkuun

Palautteet

Palautteen antaminen sekä myyjälle että ostajalle on kaupan keskeinen osa. Mitä enemmän positiivista palautetta käyttäjä saa, sitä luottavaisemmin muut käyttäjät voivat tehdä hänen kanssaan kauppaa. Muista aina antaa kauppakumppaneillesi palautetta.

Palautetta voit antaa kirjautumalla OmaSivulle ja klikkaamalla sieltä Palautteet -linkkiä.

Saamasi ja lähettämäsi palautteet kirjautuvat OmaSivulle. Saatujen palautteiden sivulla näet saamiesi palautteiden pistearvon ja koosteen saamistasi positiivisista, neutraaleista ja negatiivisista palautteista. Sivulta näet myös, mistä sulkeutuneesta kohteesta et vielä ole saanut tai antanut palautetta. Voit poistaa antamasi palautteet laittamalla ruksin palautteen vieressä olevaan ruutuun ja painamalla sivun alareunassa Poista-painiketta. Huom! Jos poistat palautteen, se poistuu myös vastaanottajan saamista palautteista!

Palautetta voi antaa ainoastaan huutokauppakohteista tai Myydään-kohteista, joissa on klikattu Osta tämä tuote-painiketta.

Ohjeiden alkuun

Luotettavaa ja turvallista kauppaa MyyJaOsta.comissa

Kaupankäynti MyyJaOsta.comissa on turvallista ja mukavaa, kunhan vain tunnet palvelun säännöt ja toimit harkiten ja varauksella kaupantekotilanteissa.

Ennen tarjouksen tekemistä, muista seuraavat asiat:

 • Lue kohteen kuvaus ja tiedot tarkasti, kuten esimerkiksi tuotteen kunto, mitat ja materiaali. Älä epäröi ottaa yhteyttä myyjään ja kysyä lisätietoja jos jokin asia kohteessa askarruttaa.
 • Ota selvää kohteen toimitustavasta, mahdollisista toimituskuluista ja sijainnista, mikäli myyjä ei ole niitä erikseen maininnut. Huomio, että yleensä ostaja maksaa kohteen toimituskulut.
 • Tutustu myyjän palautehistoriaan. Kiinnitä huomiota positiivisten palautteiden prosentuaaliseen määrään sekä palautteiden kommentteihin. Jos muilla käyttäjillä on positiivisia kokemuksia myyjästä, voit huolettomammin tehdä kauppaa.
 • Jos yhtään epäröit kauppakumppanin luotettavuutta, sovi toimitustavaksi nouto tai postiennakko, jolloin ostaja maksaa lähetyksen noutaessaan sen postista.
 • Muista, että voittava, hintavarauksen ylittänyt, huuto on aina sitova!

Ole erityisen tarkka jos:

 • Myytävä tuote on uusi tai uusinta mallia oleva esim. matkapuhelin, joka myydään edullisesti.
 • Maksutapana on vain ennakkomaksu ja myyjä ei suostu muuhun toimitustapaan. Yritä tällaisessa tapauksessa olla ainakin puhelimitse yhteydessä myyjään ennen maksamista.
 • Myyjällä on paljon negatiivisia palautteita tai palautteeton myyjä ei ole tunnistautunut.
 • Myyjä ei vastaa esittämiisi kysymyksiin tai muuhun kirjeenvaihtoon.

Maksa tuotteesi aina siten, että sinulle jää maksusuorituksesta tosite, esimerkiksi tilisiirrolla.

Jos epäilet joutuneesi huijauksen kohteeksi, pyri ottamaan yhteyttä myyjään puhelimitse ja selvittämään tilanne, jos kyseessä onkin väärinkäsitys tai viive lähetyksen saapumisessa. Älä hermostu, vaikka et heti tavoittaisikaan myyjää, anna myyjälle viikko aikaa vastata yhteydenottoosi.

Jos olet maksanut tuotteen, jota et ole kuitenkaan saanut ja myyjä ei vastaa yhteydenottoihisi, toimi sen jälkeen näin:

 • Anna myyjälle negatiivinen palaute, jotta muut käyttäjät osaavat olla myyjän kanssa varuillaan. Ylläpito seuraa käyttäjien palautteita ja sulkee paljon negatiivista palautetta saaneiden käyttäjien tunnuksen.
 • Tee tapahtuneesta rikosilmoitus poliisille. Poliisi lähimmällä poliisiasemalla osaa auttaa sinua ilmoituksen tekemisessä. MyyJaOsta.comin ylläpito tekee yhteistyötä viranomaisten kanssa ja luovuttaa palvelusta poliisin tutkinnassaan tarvitsemia tietoja lain määräämällä tavalla.
 • Ilmoita tapahtuneesta myös MyyJaOsta.comin asiakaspalveluun sähköpostilla asiakaspalveluatmyyjaosta.com, jotta asiakaspalvelumme voi myös olla yhteydessä epäiltyyn huijariin ja tarvittaessa sulkea hänen käyttäjätunnuksensa.
Ohjeiden alkuun

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Unohtuneet tunnukset, mitä teen?

os olet unohtanut käyttäjätunnuksesi, valitse Unohtuiko salasana? -linkki sivuston yläosasta. Kirjoita sähköpostiosoitteesi sille varattuun paikkaan ja paina Lähetä. Sähköpostiosoitteen tulee olla sama osoite, jonka annoit rekisteröitymisen yhteydessä. 1.7.2010 jälkeen rekisteröityneiden käyttäjien käyttäjätunnuksena toimii sähköpostiosoite.

Jos olet unohtanut salasanasi, kirjoita sekä käyttäjätunnuksesi, että sähköpostiosoitteesi niille varattuihin kenttiin. Huomioi, että mikäli sähköpostiosoitteesi on käyttäjätunnuksesi, tulee sinun kirjoittaa sähköpostiosoitteesi kahteen kertaan. Laske vielä lopuksi laskutehtävä, merkitse oikea vastaus tyhjään kenttään ja paina Lähetä. Saat sähköpostiisi hetken kuluttua linkin, jonka avulla pääset luomaan itsellesi uuden salasanan.

Ohjeiden alkuun

Miten yrityksen tunnistautuminen tapahtuu?

Yritysten tunnistautuminen tapahtuu asiakaspalvelun kautta. Yrityksen edustaja voi laittaa sähköpostiviestin osoitteeseen asiakaspalveluatmyyjaosta.com. Viestissä tulee ilmoittaa, että haluaa tunnistaa yrityksensä. Asiakaspalvelumme tarkistaa viestin vastaanotettuaan yrityksen rekisteröitymistietojen paikkansapitävyyden ja merkitsee yrityksen tunnistautuneeksi.

Ohjeiden alkuun

Onko osto- ja myyntitarjous sitova?

Kaikki rekisteröityneet käyttäjät ovat rekisteröityessään hyväksyneet -MyyJaOsta.comin käyttöehdot joiden mukaan käyttäjän tekemä myyntitarjous tai myyntitarjouksen ehtojen mukaisesti tehty ostotarjous on sitova, ellei toisin ole erikseen ilmoitettu.

Ohjeiden alkuun

Miten voin antaa palautetta myyjälle / ostajalle?

MyyJaOsta.comissa palautetta voi antaa ainoastaan huutokauppa-ilmoituksista tai Myydään-ilmoituksista joiden yhteydessä on klikattu Osta tämä tuote -painiketta. Näissä ilmoituksissa korkeimman huudon tekijä sekä myyjä voivat antaa toisilleen palautetta huutokaupan sulkeuduttua. Linkki palautteen antamiseen ilmestyy OmaSivulle huutokaupan tai myydään-ilmoituksen sulkeuduttua.

Ohjeiden alkuun

Osta tämä tuote -painike ei näy omissa ilmoituksissani

Osta tämä tuote -painike ei näy mikäli olet kirjautuneena palveluun ja selaat omia ilmoituksiasi. Tämä johtuu siitä, että käyttäjä itse ei voi ostaa omaa kohdettaan. Painikkeen tulisi kuitenkin näkyä jos käyt selailemassa ilmoituksiasi niin, että et ole kirjautuneena palveluun.

Mikäli Osta tämä tuote-painike ei siltikään näy, kannattaa käydä varmistamassa, että olet ilmoitusta jättäessäsi aktivoinut painikkeen. Pääset tarkistamaan tämän kirjautumalla palveluun > OmaSivu > Hallinnoi ilmoituksiasi > Muokkaa. Mikäli olit unohtanut merkitä ruksin kohtaan, jolla Osta tämä tuote-painike näkyisi ilmoituksessasi, voit lisätä sen myös jälkikäteen. Muista lopuksi klikata Tallenna ja lopeta.

Ohjeiden alkuun
Facebook.com