Mitä tarkoitetaan tunnistautumisella?

Tunnistautumisella tarkoitetaan henkilöllisyyden varmentamista. Käytössä oleva tunnistamispalvelu TUPAS on Suomen pankkien yhteinen tunnistautumispalvelu, jolla voidaan tunnistaa verkkopalvelun käyttäjiä käyttämällä pankkien verkkopalvelutunnuksia.

Verkkopankkitunnuksilla tunnistautumalla käyttäjä varmentaa muille käyttäjille, että hän ei esiinny palvelussa väärillä henkilötiedoilla. Tunnistautuminen lisää kaupankäynnin luotettavuutta.

Tunnistautuminen on täysin maksutonta ja turvallista.

Tunnistautuminen on MyyJaOsta.com-palvelussa vapaaehtoista. Jotkin palvelun osiot kuitenkin vaativat tunnistautumista. Ainoastaan tuunnistautuneet käyttäjät voivat jättää ilmoituksia Eläimet ja Suomalainen käsityö -osastoille. Lisäksi Itellan pakettipalvelu on saatavilla ainoastaan tunnistautuneille käyttäjille.
Tunnistautunut käyttäjä
Kaikki tunnistautuneet käyttäjät saavat automaattisesti käyttöönsä vihreän ID-ikonin, jonka avulla voi erottua luotettavampana kauppakumppanina.
Tunnistautumaton käyttäjä
Mikäli ilmoittaja ei ole tunnistautunut, hänen ilmoituksessaan on punainen ID-ikoni.
Suljettu tunnus
Mikäli käyttäjän tunnus on suljettu, on näkyvissä punakeltainen ikoni. Tunnus voidaan sulkea kahdesta eri syystä: käyttäjän itsensä pyynnöstä tai ylläpidon toimesta mikäli käyttäjä on toiminut palvelussa hyvien tapojen vastaisesti.
Tunnistautuminen on mahdollista seuraavien pankkien tunnuksilla: Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Aktia, Tapiola, Handelsbanken, Ålandsbanken ja S-Pankki.

Tunnistautumisessa MyyJaOsta.com-palvelun käyttäjän tiedot tarkistetaan verkkopankin avulla. Käyttäjistä tallennetaan pankin ilmoittama nimi ja salatussa muodossa oleva henkilötunnus. Henkilötunnus ei ole missään vaiheessa näkyvillä muille käyttäjille tai palvelun ylläpitäjille. Samaa henkilötunnusta ei voi käyttää tunnistautumiseen kuin kerran, eli samalla henkilötunnuksella ei voi varmentaa useampaa käyttäjätunnusta.
Facebook.com